Biografie Lorenzo de Bruin

Lorenzo (1967) groeide op in Rotterdam, tussen de schilderijen van zijn inmiddels overleden vader, kunstenaar Cornelis (Kok) de Bruin. Als kind had hij zijn eigen plekje in het atelier van zijn vader, waar hij voor het eerst kennis maakte met de kunstwereld. Nu, jaren later, heeft Lorenzo de voetstappen van zijn vader gevolgd en is hij zelf een succesvolle kunstenaar geworden. Hierbij koestert hij de liefde voor kunst die zijn vader aan hem heeft doorgegeven en gebruikt hij zijn talent om zijn artistieke nalatenschap voort te zetten.

Naast zijn carrière als succesvolle illustrator is schilderen zijn grote liefde en passie. Zijn schilderijen worden nationaal en internationaal tentoongesteld in boeken, magazines, galeries en musea, die zijn werken hebben geëxposeerd of hebben opgenomen in hun permanente collectie.

Zijn inspiratie krijgt Lorenzo van het ogenschijnlijk dagelijks leven, waarbij hij veel tijd en aandacht spendeert aan compositie, licht en kleur. Mede hierdoor krijgen zijn schilderijen een bijzondere en herkenbare atmosfeer. Subtiele overgangen van koele naar warme tinten zorgen ervoor dat zijn schilderijen tot leven lijken te komen. Zijn composities en thema’s zijn tijdloos en laten het bijzondere licht prachtig tot haar recht komen.

‘In het juiste licht worden gewone dingen bijzonder’